Guide till Almedalen: Här är evenemangen Södra deltar i

Balanskommissionens medlemsföretag, Ellevio, Holmen, Lantmännen, SCA och Södra, kommer att vara på plats på Almedalen. Vi har samlat de viktigaste tidpunkterna och platserna. Nedan hittar ni en guide till några av de evenemang Södra arrangerar eller deltar i.

Geopolitical and economic developments – navigating a new global era​

Tid: Onsdag 28 juni 13:30-14:30​

Arrangör: Dagens Industri, Citi​

Plats: Strandvägen 4.1, ”Dagens Industris arena”​

Beskrivning: Hur påverkar geopolitiska händelser som kriget i Ukraina, spänningarna mellan Kina och USA samt USA och EU:s tävling om subventioner, marknader, företag och ekonomi? Vilka är de viktigaste frågorna att ha koll på framöver? Hur kan politiker, beslutsfattare och företag anpassa sig till och möta dessa utmaningar?

Från Södra deltar:​

Lotta Lyrå, VD Södra ​

Varför hanterar våra nordiska grannar energifrågan bättre?​

Tid: 14:10-14:55​

Arrangör: Dagens Industri, Industrins arbetsgivar- och branschorganisationer​

Plats: Strandvägen 4.1, ”Dagens Industris arena”​

Beskrivning: Vi står inför den största energiutmaningen på generationer och frågan är hur vi går från debatt till beslut. I Finland byggs kärnkraft och danskarna storsatsar på vind. Vad kan vi lära oss från våra grannar? Görs inget kommer svensk industri inte kunna vara garanten för grön omställning och välfärd. ​

Från Södra deltar:​

Lotta Lyrå, VD Södra

Scheman för övriga medlemsföretag:
Ellevio 
Holmen 
Lantmännen 
SCA