Regeringen vill snabba på tillståndsprocesserna

I en debattartikel i Dagens industri den 18 september 2023 uttrycker regeringen, representerad av Ebba Busch, energi- och näringsminister, och Romina Pourmokhtari, klimat- och miljöminister, tillsammans med Mats Green från Moderaterna och Martin Kinnunen från Sverigedemokraterna, sin avsikt att förbättra tillståndsprocesserna för företag inom klimatområdet.

De menar att svenska företag är världsledande inom elektrifiering och klimatsmarta produkter, men att dagens tillståndsprocesser ofta uppfattas som ett hinder. Regeringen har därför tillsatt en utredning för att göra processerna snabbare och enklare. Dessutom planeras en investering på 110 miljoner kronor under nästa år för att stärka miljötillsynen och effektivisera tillståndsprövningarna.

Läs debattartikeln på regeringen.se