Kaunis bjuder in till webbinarium om tillståndsprocesser

Med anledning av det delvis återkallade gruvtillståndet bjuder Kaunis och Norrbottens handelskammare in till webbinarium den 28 januari.


Naturvårdsverket ansökte i juni 2018 om återkallelse av tillståndet för gruvverksamhet i Tapuli och anrikningsverk i Kaunisvaara, Pajala kommun. Naturvårdsverket har drivit processen bland annat på basis av att man anser att det finns risk för en negativ påverkan på miljön från verksamheten, och att dagens verksamhet inte står i överensstämmelse med det tillstånd som Northland Resources beviljades 2010 och som Kaunis Iron övertagit.

Den 13 januari meddelade Mark- och miljödomstolen sin dom med beslut att delvis återkalla det befintliga tillståndet för gruvbrytningen i Tapuli och anrikningsverket vid Kaunisvaara, Pajala. Det befintliga tillståndet innehåller rätten att bryta högst 20 miljoner ton malm per år.

Med anledning av detta bjuder Norrbottens Handelskammare och Kaunis Iron in till samtal och rapportsläpp om de brännande frågorna om tillståndsprocesserna för Sveriges basindustri.När: 28 januari 2022
Tid: kl 10.00-11.30
Plats: Digital sändning

Anmäl er här.

Läs sammanfattningen för av domen gällande befintligt
tillstånd