Klimatet kräver mer aktiv politik

Den svenska industrin har hamnat mitt i den gröna omställningen, och Marie Nilsson, ordförande i fackförbundet IF Metall, kräver nu en mer aktiv industripolitik för att klimatarbetet ska bli framgångsrikt. Det skriver hon i en debattartikel i tidningen NSD.

– Den svenska industrin var avgörande i bygget av vårt välfärdssamhälle. Lika avgörande är industrin nu, när Sverige ska bli världens första fossilfria välfärdsland. Det är industriarbetarna som ska genomföra klimatomställningen i praktiken, i sin vardag på sina arbetsplatser. Till exempel genom att börja tillverka fossilfritt stål på SSAB och H2 Green Steel i Norrbotten. Industriarbetarna gör helt enkelt en historisk insats för att rädda klimatet, och därmed vår planet, skriver hon.

Läs hela artikeln här.